• Pzt - Cts. 9:00 - 18:00
  • Bizi Arayın 0212 608 00 22
  • Bizi Arayın 0546 856 27 76
  • İstanbul Bahçeşehir

Bebeğiniz Sebepsiz Yere Ağlıyorsa

Yenidoğan bebeğinizin neden ağladığını anlamakta zorlanabilir ve ne yapmanız gerektiğini bilemeyebilirsiniz. Bebeğinizin ilk zamanlar sizinle iletişim kurmak için kullandığı tek yöntem ağlamaktır ve bebeğim sürekli ağlıyor diyorsanız mutlaka size bir şeyler söylemek istiyordur. Bebeğinizin her ağladığında onun neden ağladığını anlamaya çalışmanız ve onunla ilgilenmeniz gerekir.

Bebeğiniz acıktığı zaman, uykusu geldiği zaman, ağrısı olduğu zaman, huzursuz olduğu zaman ya da ilgi beklediği zaman ağlar. Bu durumlarda bebeğinizin ihtiyacını karşıladığınızda ya da onunla ilgilendiğinizde ağlaması geçer. Ağladığı zaman annesi onunla ilgilendiğinde bebek kendini güvende hisseder. İlk aylarda ağlayan bebeğin en önemli ağlama sebebi karnının aç olmasıdır. Bebeğiniz emme ihtiyacı duyabilir. Emme hareketi bebeğin kendini hem güvende hissetmesi, hem de kalp atışlarının düzenlenip, midesinin rahatlaması ve sakinleşmesi açısından oldukça önemlidir. Karnı acıkmayan bebek ağlıyorsa, onu emzirmek istediğinizde memeyi emmek yerine reddeder. Ancak aç olmadığı halde annesinin göğsünde uyumak isteyebilir. Bebeğim sebepsiz yere ağlıyor diyorsanız bunun nedeni ortam sıcaklığı olabilir. Bebeğinizin bulunduğu ortam çok sıcak olduğu ya da çok soğuk olduğu zaman bundan rahatsızlık duyabilir. Bebeğinizin bulunduğu odanın sıcaklığını onun rahat edeceği şekilde ayarlamanız gerekir. Bazen bebeğinizin üzerindeki örtüler onu bunaltabilir ya da kıyafetlerinden dolayı rahatsızlık yaşıyor olabilir. Bu gibi durumlarda anne bebeği kucağına alarak onun rahat nefes almasını sağlayabilir. Kucağınıza almak ya da temiz hava aldırmak, bebeğinizin ağlamasını engellemek için alternatif olabilir. Bebeğinizi hareket ettirmek, onu kollarınızda sallamak ve gezdirmek ağlamasını dindirecektir. Kimi zamanda bebeğiniz sarılmak ve kundaklanmaktan hoşlanabilir. Bebekler anne rahmindeki sıcaklık ve güveni hissetmek isteyebilir. Bebeğinizi sararak sakinleştirebilirsiniz. Sebepsiz yere ağlayan bebeğinizin tüm ihtiyaçlarının karşılandığından eminseniz, o halde ağlayan bebeğiniz için belirli alışkanlıklara alışmasını sağlayabilirsiniz. Ağladığı zamanlarda onunla sohbet edebilir ya da ona ninni söyleyebilirsiniz. Bebekler dokunulmaktan çok hoşlanır. Özellikle annelerinin onlara temas etmesi onları sakinleştirir. Bebeğiniz ağladığında ona masaj yapabilirsiniz. Nazikçe ve yavaşça parmaklarınız bebeğinizin vücudunda gezdirebilirsiniz. Ellerini ve kollarını hareket ettirebilirsiniz.  Bebeklerinizin ayaklarının altına masaj yapmanızda onun rahatlamasını sağlayacaktır. Bebeğiniz ağladığında onu temiz havaya çıkarmak kadar ılık su ile temas etmesini sağlamak da ona iyi gelebilir. Eğer bebeğiniz suyu seviyorsa, ona duş aldırabilirsiniz. Ancak bebeğiniz hoşlanmıyorsa, ağladığı zamanlarda bunu yapmayın, bu bebeğinizin daha çok hırçınlaşmasına ve ağlamasına sebep olabilir.

Bebeğiniz ağladığı zamanlarda panik yapmayın ve ağlamanın bebeğinizin herhangi bir rahatsızlığından ötürü olmadığını, ağlayarak rahatlamaya ihtiyacı olabileceğini düşünün. Bebeğiniz ağladığında yaşadığınız gerginlik bebeğinize de yansır. Bebeğiniz sakinleşmek yerine daha çok ağlamayı tercih eder. Çocuğum neden ağlıyor diyorsanız kendinizi hemen strese sokmayın ve endişelenmeyin. Sabırla hareket edin ve bebeğinize sevgi dolu davranın.

1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan (3 Oy Verildi, Ortalama: 5,00 / 5 puan)