• Pzt - Cts. 9:00 - 18:00
  • Bizi Arayın 0212 608 00 22
  • Bizi Arayın 0546 856 27 76
  • İstanbul Bahçeşehir

Çocuk Gelişimi & Rutinleri

Çocuk gelişimi ve rutinleri, ebeveynlerin dikkate alması gereken detaylardan oluşuyor. Peki nedir bu rutinler?

– Yenidoğanların topuk kanı alınma işlemi en az iki kez yapılmalıdır ve bir uzman kontrolünde gerçekleştirilmesi gerekir. Ayrıca doğum sonrası işitme testi , çocuğunuzun risk faktörlerine göre yapılmalıdır
– Bebek beslenmesinde anne sütü önerilmekte ve bu annelerin de özellikle ilk 6 aylık dönemde beslenmelerine dikkat etmeleri gereklidir ve dengeli beslenme önemlidir.
– Anne multivitamin desteği alıyorsa eğer biraz daha dikkatli davranması gerekiyor ve D vitaminini 5 damla şeklinde alması gerekiyor.
-Bebeklere de doktor kontrolü altında uygun vitamin desteği doğum sonrasında başlanmalı ve 3. Aydan sonra doktorunuzun uygun gördüğü şekilde demir desteği verilebilir.
– Bebeğinizin sağlık kontrolleri özellikle il 1 yaş içinde önemlidir. Uygun beslenme ve ayına uygun olarak gerek fiziksel gerekse nöroljik gelişimin takibi için ilk 6 ay ayda 1 çocuk doktoru kontrolü önerilmektedir.Bu kontrollerde ilk ayın sonunda kalça ultrosonu yapılmalıdır.
– Çocuk gelişimi ve rutinleri arasında yer alan bir diğer detay ise çocukların alt temizliğindir. Alt temizleme işleminde daha sağlıklı bir müdahalede bulunmak istiyorsanız ıslak mendil kullanmanız gerekiyor. Tercih edeceğiniz ıslak mendillerin kuru olmamasına ve hijyenik olmasına dikkat ediniz. Eğer bu tür eylemlerde pamuk kullanmayı tercih ediyorsanız ılık bir su ile yumuşatmanız gerektiğini de bilmenizde fayda var.

Bununla birlikte anne sütü desteği ile ilgili de çok sayıda detay var. Bebeklerin ilerleyen dönemlerde daha sağlıklı bir birey haline gelmesi için anne sütünün önemi gerçekten büyük, ancak belli dönemlerde anne sütü yetersiz kalabiliyor ve anne, süt salgılamakta zorlanabiliyor. 6 aya kadar anne sütü ile beslenme en uygun görülen beslenme şeklidir ve bebek yeteri kadar doyuyorsa bu süre önerilen süre olarak karşınıza çıkıyor ancak bebeğin doyurulmasında bir yetersizlik söz konusu ise 4. Ayda da ek gıda takviyesine başvurulabilir. Annenin geçirdiği bazı hastalıklar ya da dönemsel sıkıntı ve stresler ile birlikte sütte azalma meydana gelebilir ve bu azalma da bebeğin beslenmesini olumsuz etkiler, işte bu dönem 4. Aya tekabül ediyorsa ek gıda takviyesi söz konusu olabilir.

1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan (1 Oy Verildi, Ortalama: 5,00 / 5 puan)