• Pzt - Cts. 9:00 - 18:00
  • Bizi Arayın 0212 608 00 22
  • Bizi Arayın 0546 856 27 76
  • İstanbul Bahçeşehir

Bebek Masajı

BEBEKLER İÇİN MASAJ UYGULAMASI VE MASAJIN BEBEĞE ETKİLERİ

Gelişim ve büyümeye olan olumlu katkılarıyla bebek masajının ayrıntılarını sizler için inceledik. Gaz problemi bebeklerde en çok rastlanan ve onların keyiflerini oldukça düşüren bir durum olmakla beraber bebeğe uygulanacak masaj bu konuda onun oldukça rahatlamasına neden olacaktır. Çoğu zaman iştah problemi, huzurlu olmama, yorgunluk ve uykusuzluk çekme gibi problemler ortaya çıkmakta ve doğru bir masaj tüm bunları azaltmakta ve hatta yok edebilmektedir.

Bebek doğduktan 2 hafta sonra masaj yapmaya başlamak en doğrusudur. Ebeveynler masajın nasıl olması gerektiğini ve bebeğe gerçekten sağlık ve huzur katabilecek masaj metotlarını uzmanlardan yardım alarak öğrenmeli ve daha sonra uygulamalıdırlar. Yanlış uygulanacak masajlar bebeğe zarar verebilmektedir ve bu yüzden iyi öğrenilmeden yapılmamalıdır. Uygulanacak doğru masaj sürekli bir şekilde tekrar edilerek bir düzene sokulursa bu bebeğin masajdan en etkili bir biçimde faydalanmasını sağlayacaktır. Masaj sırasında aynı zamanda bebekle bir iletişim kurulmaktadır ve onun güven içerisinde hissedip huzurlu olabilmesini de sağlamaktadır. Anne ve bebek arasındaki veya baba ile bebek arasındaki bu iletişimin kalitesi de masaj düzenli bir biçimde tekrar edildikçe her geçen gün artarak bebeğin üzerindeki olumlu etkiler aile tarafından da gözlemlenmeye başlanacaktır.

Bebeklere yapılan bu anlamlı, metotlu ve düzenli dokunuşlar onun beden sağlığı için olduğu kadar psikolojik sağlığı açısından da büyük yarar sağlar. Dolaşım ve hormon sistemlerini düzenleyen masaj çocuğun büyürken çok daha sağlıklı ve huzurlu olmasına neden olacaktır. Solunumun daha iyi olması da yine masajla mümkündür. Masaj uygulaması bebeğin sakinliğini mutlaka artıracaktır. Boy ve kilo dengesi açısından da oldukça iyi sonuçlar verdiği gözlenir. Boy uzama oranlarına bakılınca masaj uygulanan bebeklerde uzama daha kısa sürede gerçekleşmektedir. Masajla beraber bebeğin sosyal yaşamda daha aktif olduğu ve iletişim kurma oranının arttığı da bilinen bir gerçektir. Ancak masaj uygulaması sağlıklı olan bebeklerde kesinlikle bir danışman hekim eşliğinde yapılmalı ve çocuğun vücuduna yük olmayacak bir metot iyice öğrenilerek doğru tatbik edilmelidir. Herhangi bir hastalığı olan bebeklerde de aynı şekilde çocuk doktoru kontrolünde çok özenli bir şekilde takip edilerek eğer masaj uygulaması bebeğin sahip olduğu hastalıktan dolayı kötü etki yapabilecekse kesinlikle yapılmamalıdır. Bilinmeyen bir durumda mutlaka bir danışmana başvurulması özellikle hasta olan bebeklerde şarttır. Her konuda olduğu gibi söz konusu bebekler olunca masaj sırasında da genel sağlık kurallarına uyulmasına çok özen gösterilmelidir. Gerekli sağlığa uygunluk koşulları sağlanmadan yapılacak masajın bebeğe zararı olması yine kaçınılmazdır.  Bebek gelişimi için masaj doğru yapılıyorsa hem çok iyi bir iletişim aracıdır hem de bebeği her açıdan destekleyip onun mutluluğunu arttıracak olan bir uygulamadır.

1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan (1 Oy Verildi, Ortalama: 5,00 / 5 puan)