• Pzt - Cts. 9:00 - 18:00
  • Bizi Arayın 0212 608 00 22
  • Bizi Arayın 0546 856 27 76
  • İstanbul Bahçeşehir

Çocukların bağışıklık sistemi yetişkinlere nazaran daha az geliştiği için daha sık üşütmektedirler. Bu durumda Avcılar çocuk doktoru bünyesinde tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Soğuk algınlığı okul öncesi çocuklarda ve hatta bebek yaştakilerde sezon boyunca 6 ya da 10 kez görülebilmektedir. Yaygın belirtiler öksürük, burun akıntısı ve hapşırıktır. Bazı çocuklarda enerji ve iştah kaybıyla birlikte yüksek ateş de görülebilmektedir. Genelde 1 hafta kadar süren etkiler bazen daha da uzun sürebilmektedir. Soğuk algınlığı çoğu zaman basit bir hastalık gibi görünse de bazı durumlarda kulak iltihaplanması ve zatürreye sebep olabilirler. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ateşin ne zaman başladığının iyi gözlemlenmesidir. Hastalıkla birlikte başlayan ateş normaldir ancak hastalıktan daha sonra meydana gelen ateş tehlikeli olabilir. Bu durum vücutta bir enfeksiyon olduğunun belirtisidir. Böyle bir durumda hiç vakit kaybetmeden çocuğunuzu doktora götürmelisiniz.

Enfeksiyona bağlı bir ateş olmadığı sürece çocuğun okula gönderilmesinde bir sakınca yoktur. Elbette çocuğun konforu eve geldiğinde sağlanmalı, oda ısısı ve nemi ayarlanmalı, bol sıvı tüketmesi ve dinlenmesi sağlanmalıdır. Nem oranını ayarlayacak aletler satılmakla birlikte evde de kaloriferin üzerine koyacağınız su dolu kaplar işe yarayacaktır. Avcılar çocuk doktoru tarafından sizlere böyle bir durumda nasıl önlemler almanız gerektiği anlatılmaktadır. Soğuk algınlığında virüs eşyaların üzerinde de yaşadığından hasta olan çocuğun odası da virüs kapmaya elverişli olacaktır. Böyle bir durumda çocuğun sık sık ellerini sabunla yıkamasını hatırlatmalısınız. Aksırık, hapşırma ve öksürük yoluyla buluşan virüs için odanın sıklıkla temiz havayla havalandırılması da oldukça yararlıdır. Birçok anne bebeğinin ilk yıllarında soğuk algınlığı durumunda doktoruna danışmaktadır. Bu oldukça faydalı bir harekettir. Hastalık sık tekrarlandığı için anneler de öğrendikleri yöntemleri zamanla kendi başlarına uygulayabilmektedirler.

Doktorunuzu aramanız gereken durumların başında; kulak ağrısı, ateşin 39 derece ve üzerinde seyretmesi, boğaz ağrısı, alışılmadık düzeyde uyku hali, farklı huysuzluk hali, ciltte döküntüler, nefes alıp vermekte zorlanma ve öksürüğün devam etmesi gelmektedir. Soğuk algınlığında erken önlem alınması, tedavi sürecini hızlandırır ve güçlendirir. Bilinmesi gereken en önemli nokta bu gibi durumlarda asla bireysel ilaç kullanma yöntemlerine başvurulmamasıdır. Çocukların bünyeleri daha farklıdır ve yetişkin ilaçları onlara göre değildir. En doğru tedavi yöntemi bu konuda uzman bir doktor tarafından gerçekleştirilir. Hastalık esnasında doktor muayenehanesine gidemiyorsanız bile en azından telefon numarasıyla ona ulaşabilir ve tedavi yöntemi hakkında bilgi alabilirsiniz. Soğuk algınlığında antibiyotik kullanımı doğru değildir. Soğuk algınlığı virüslerin sebep olduğu bir hastalıktır. Bakteri hastalığı değildir. Avcılar çocuk doktoru bünyesinde en modern yöntemlerle muayene işlemi gerçekleştirilir ve tedavi süreci bu doğrultuda başlamış olur. Unutmayın ki en zararsız gibi görünen ilaçlar bile doktor gözetimi altında değilken kullanılmamalıdır. Bu süreçte ılık içecekler tüketilmeli ve tuzlu suyla gargara yapılmalıdır.

1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan (5 Oy Verildi, Ortalama: 4,60 / 5 puan)