• Pzt - Cts. 9:00 - 18:00
  • Bizi Arayın 0212 608 00 22
  • Bizi Arayın 0546 856 27 76
  • İstanbul Bahçeşehir

Yenidoğan bir bebek ilk birkaç saat uyanık kalsa da sonra derin bir uykuya dalarak uzun süre uyku modunda kalır. Bahçeşehir çocuk doktoru bünyesinde bebeğinizin uyku düzeniyle ilgili bilmek istediğiniz her türlü nokta sizlere anlatılmaktadır. Yenidoğan bebeklerin uykuları sırasında sık sık uyanmalarının sebebi REM uykusunda olmalarıdır. Bunun anlamı da göz hareketlerindeki hızlılıktır. Bebeğin hızlı göz hareketlerinden dolayı uyku bölünmesi sık görülmektedir. Bebeğinizin büyüdükçe uyku paterninin geliştiğini görebilirsiniz. REM uykusu belli bir dönemden sonra azalmaya başlar ve derin uyku hali artış gösterir. Bu yüzden bebeğinizi uykusundan uyandırmak güçleşebilir. Derin uyku periyodunda huzursuzluk gösteren bebeğiniz uyanabilir. Mırıldanmaya başladığı her an kucak istediğini ifade etmektedir. Eğer bu gibi bir durumda ağlaması kesilmiyorsa, bebeğinizi kucağınıza alabilirsiniz. İleriki aylarda bebeğin ani uyanması ve ağlaması diş çıkarma ve yorgunluktan dolayı olabilir. Bunlar haricinde ateş, iştah kaybı ve ishal gibi belirtiler görülürse, bebeğinizi en kısa zamanda doktorunuzun muayenehanesine götürmenizde fayda vardır.

Yenidoğan bir bebeğin devamlı uyuduğu sanılır ancak her bebeğin uyku süreci ve süresi değişiklik gösterebilmektedir. Bazı bebekler oldukça zor uyumaktadırlar. Bebekler de erişkinler gibidir. Bazıları daha çok uykuya ihtiyaç duymakta bazıları da daha az uyku istemektedirler. Erken aylardaki sağlıklı bir bebeğin bu dönemdeki uyku bozukluğu endişe verici bir durum değildir. Bebekte uyku disiplinini sağlamaya çalışmak erken dönemde çok sağlıklı bir hareket değildir. Bu disiplini ilk aydan sonra vermeye çalışmak daha doğru bir hareket olacaktır. Bahçeşehir çocuk doktoru bünyesinde sizlere uyku düzensizliğinde neler yapmanız gerektiği hakkında ayrıntılı bilgiler verilmektedir. Endişe ettiğiniz her durumda muayenehaneyi ziyaret edebilir ve doktorunuzla görüşebilirsiniz.

Bebekler 9 ay boyunca anne karnında ışık farklılığından uzak kalmaktadırlar. Böyle bir durumdan sonra gece ve gündüz arasındaki ışık farkı ilk zamanlar bebek için bir şey ifade etmeyebilir. Bu da uyku düzeni alışkanlığını hemen kazanamamalarını sağlar. Gece ve gündüz farkının anlaşılabilmesi için gündüzleri bebekleri açık havada gezdirebilir, evin içinde aydınlık bir ortam yaratılır, gece olunca da ışıklar loşlaştırılır ve kısık sesle konuşularak bebeğe ninni söylenebilir. Bu sayede bebek yavaş yavaş gece ve gündüz arasında nasıl bir fark olabileceğini kavramaya başlar. Bebeklerin uyuduğu esnada evin içinde sıfır ses ortamı yaratılması çok sağlıklı değildir. Bu hareket ileriki yaşlarda uyku bozukluğuna sebep olabilir. Bahçeşehir çocuk doktoru sizlere bebeğinizin uyku bozukluğuyla ilgili durumunda yardımcı olmaktadır. Muayenehanede gerekli tetkik ve muayeneler en son teknolojiyle yapılmakta ve çocuk gelişimi konusunda bilgili personel hizmet vermektedir. Muayenehaneyi ziyaret ettiğiniz zaman bebeğinizin uyku düzeni için hangi ortamların daha sağlıklı olduğu, gündüz ve gece farklarını nasıl pratik bir şekilde yaratabileceğiniz gibi konular sizlere anlatılmaktadır. Randevu almak için resmi internet sitesine giriş yapabilirsiniz.

1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan (4 Oy Verildi, Ortalama: 5,00 / 5 puan)